گزینه Accounting Number Format: این گزینه که موقعیت آن در تصویر زیر نشان داده شده، برای نمایش مقادیر حسابداری استفاده می شود. کاربرد این گزینه، همانند گزینه Accounting در تصویر بالا است.
گزینه Percent Style: این گزینه برای نمایش عدد به صورت درصد به کار می رود. مثلا اگر عددی را به صورت ۰.۲۵ بنویسید، با انتخاب گزینه Percent Style عدد به صورت ۲۵% نشان داده می شود.
گزینه Comma: استفاده از این گزینه باعث می شود که اعداد به صورت «سه رقم به سه رقم» از یکدیگر جدا شوند.
گزینه های Increase Decimal و Decrease Decimal: دو گزینه Increase Decimal و Decrease Decimal به ترتیب باعث اضافه شدن و کم شدن یک رقم به ارقام اعشاری عدد درج شده در سلول می شوند.
علاوه بر تنظیمات فوق، با کلیک بر روی فلش پایین گروه Number از کادر Format Cells، می توان تنظیمات پیچیده تری را اعمال نمود.
ترازبندی محتوای سلول ها
برای ترازبندی محتویات سلول از گزینه های مربوط به بخش Alignment از زبانه Home استفاده می کنیم. با استفاده از گزینه های این بخش می توان تغییراتی نظیر جهت ورود داده ها، تغییر زاویه قرارگیری داده ها و یا ادغام سلول ها با یکدیگر را انجام داد.
شیوه قرارگیری داده ها در سلول
داده ها در یک سلول را می توان به دو شکل عمودی و افقی ترازبندی کرد. عمودی: در این حالت از سه دکمه بالا، وسط و پایین که در بخش Alignment قرار دارد استفاده می شود. با کلیک بر روی هر کدام از دکمه ها، داده ها طبق خواست ما در بالا، پایین و یا مرکز سلول قرار می گیرند.
افقی: داده ها در یک سلول می توانند «راست چین»، «چپ چین» و یا «وسط چین» باشند. برای این کار از سه دکمه ای که در بخش Alignment و زیر دکمه های مربوط به ترازبندی عمودی قرار دارد استفاده می کنیم.
گزینه Orientation
با استفاده از گزینه های موجود در دکمه Orientation می توانید محتوای سلول را بچرخانید.
گزینه های موجود در این بخش عبارتند از:
Angle Counterclockwise: چرخش داده ها ۴۵ درجه در خلاف عقربه های ساعت.
Angle Clockwise: چرخش داده ها ۴۵ درجه در جهت عقربه های ساعت.
Vertical Text: عمودی (از بالا به پایین)
Rotate text Up: نود (۹۰) درجه به سمت بالا
Rotate text Down: نود (۹۰) درجه به سمت پایین
Format Cell Alignment: استفاده از کادر Format Cell
تعیین جهت متن (Text Direction)
از گزینه های بخش Text Direction برای تعیین جهت (راست به چپ یا چپ به راست) استفاده می شود.
ادغام سلول ها با یکدیگر
برای ادغام (یکی کردن) سلول ها با یکدیگر از گزینه های بخش Merge & Center استفاده کنید.
برای اینکار سلول هایی که می خواهید با یکدیگر ادغام کنید را انتخاب و یکی از گزینه های تصویر فوق را با کاربردی که در زیر نوشته شده، کلیک کنید:
Merge & Center: ادغام سلول های انتخاب شده و تراز وسط
Merge Across: ادغام افقی سلول های انتخاب شده
Merge Cells: ادغام افقی و عمودی سلول های انتخاب شده
Unmerge Cells: از ادغام خارج کردن سلول های ادغام شده
تنظیم شکل نمایش داده های درون سلول
در زبانه Home و در بخش Font می توان خصوصیاتی از قبیل شکل قلم، اندازه و سبک آن را تغییر داد. همچنین می توان سلول ها را رنگ آمیزی کرد که برای تفکیک سلول هایی خاص از دیگر سلول ها کاربرد دارد.
برجسته سازی متون (Bold و Italic و Underline)
گاهی نیاز است که داده های یک سلول را به صورت خاص برجسته کنید تا از سلول های دیگر متفاوت باشد. مثلا واژهایی را پر رنگ کنید، به صورت «کج» آن را تایپ کنید و یا خطی در زیر واژه بکشید.با استفاده از سه آیکون (نماد) که در شکل زیر می بینید، می توانید واژه و یا متن خود را برجسته کنید. کافیست بخش مورد نظر را انتخاب و بر روی آیکون مورد نظر کلیک کنید تا تغییرات را ببینید:
تغییر اندازه داده درون سلول
برای تغییر اندازه داده درون، پس از اینکه سلول مورد نظر را انتخاب کردیم، با استفاده از محلی که شماره «اندازه» در آن نشان داده شده، متن را به اندازه دلخواه تنظیم می کنیم.
نکته: همانطور که می بینید در لیستی که برای تغییر اندازه متون باز می شود، بعد از عدد ۲۸، عدد ۳۶ و پس از آن عدد ۴۸ نشان داده می شود. برای تغییر اندازه متن گاهی لازم است عدد دقیق تری استفاده کنیم که در لیست اعداد وجود ندارد (مثلا اندازه ۲۹). برای اینکار کافیست بر روی عدد ۱۲ (که اندازه پیش فرض نرم افزار برای متون است) کلیک کرده و با استفاده از کلیدهای «شماره» در صفحه کلید، اندازه مورد نظرمان را تایپ کنیم.
کوچک کردن و بزرگ کردن سریع واژه ها
تاکنون آموختیم که چطور می توان اندازه داده های درون سلول را با استفاده از جعبه اندازه و انتخاب شماره سایز، تغییر داد. اگر بخواهید این کار را به طور سریع انجام دهید (یعنی هر واژه را یک شماره بزرگ یا کوچک کنید، از دو گزینه Grow Font و Shrink Font که در تصویر زیر نشان داده شده، استفاده کنید.
کادر سلول
گاهی لازم است با قرار دادن کادری به دور یک سلول، آن را از سلول های دیگر متمایز کرد. بدین منظور از گزینه Border که در تصویر زیر نشان داده شده، استفاده می کنیم. برای درج چهار خط به دور یک سلول، گزینه All Border را انتخاب کنید. در صورتی که می خواهید سلول را مجددا به حالت بدون کادر برگردانید، از گزینه No Border استفاده کنید. برای دیدن کاربرد گزینه های دیگر، آنها را امتحان کنید تا متوجه تغییرات شوید.
رنگ آمیزی سلول ها و محتویات آنها
برای رنگ آمیزی سلول، از گزینه Fill Color که در بخش Font از زبانه Home قرار دارد استفاده کنید.
از دکمه Font Color نیز می توان برای تغییر رنگ محتویات یک سلول استفاده کرد.
استفاده از قالب یک سلول برای سلول های دیگر
اگر تنظیمات خاصی را برای یک سلول انجام داده باشید و بخواهید از آن تنظیمات برای سلول های دیگر نیز استفاده کنید، می توانید این کار را انجام دهید. برای این منظور کافیست از ابزار Format Painter که در بخش Clipboard از زبانه Home قرار دارد استفاده کنید.
مراحل کار بدین صورت است: ابتدا سلولی که تنظیمات خاصی بر روی آن انجام داده اید را انتخاب کنید. سپس گزینه Format Painter را کلیک کنید. در این صورت یک علامت قلم مو در کنار اشاره گر ماوس ظاهر می شود. اکنون و با اشاره گر جدید ماوس، سلول یا سلول هایی که می خواهید آن تنظیمات را داشته باشد را انتخاب و بر روی آنها کلیک کنید.
حذف خاصیت Format Painter از یک سلول
اگر محتویات یک سلول را پاک کنید، تنظیمات آن سلول از بین نمی رود. برای اینکه تنظیمات سلول و خاصیت Format Painter که در بالا توضیح داده شد را از یک سلول حذف کنید، کافیست که از دکمه Clear که در بخش Editing قرار دارد استفاده کنید و گزینه Clear Formats را کلیک کنید.
منبع:دانلود ایرانی
درس بعد - درس قبل